четвъртък, 24 октомври 2019 г.

REVIEW: Revuele Expert+ серум за лице с витамин С


Здравейте, момичета!

След вече една изхабена опаковка, реших да ви споделя малко повече за серума с витамин С на Revuele. Това е първият ми серум с витамин С, който влагам в грижата за кожата си, а и марката започна да набира популярност, затова, за да научите малко повече за продукта и за ползите на витамин С върху кожата, продължавайте да четете надолу!:)


Серумът можете да откриете под името Revuele Expert+ Energy Serum-Activator с 10% концентрация витамин С. Като първоначална употреба, концентрацията от 10% е достатъчно ниска, за да не реагира кожата ви с раздразнение към съставката и достатъчно висока, че да имате видим ефект от нейната употреба. (След привикване на кожата, можете да увеличите концентрацията до 15-20%). Предназначен е за регенерация на кожата, премахване на уморения й вид и предотвратяване появата на бръчки.

Активните съставки на серумът на Revuele са 3: витамин С, еластин и формулата Fision Hydrate. Витамин С регулира и стимулира производството на колеген в кожата, еластинът съдържа полезни аминокиселини, които възстановяват увредената кожа, а формулата Fision Hydrate худратира епидермалните клетки и създава бариера, която предпазва от дехидратиране на кожата, правейки я мека и гладка.


В серията на Revuele Expert+ има още 3 серума - Shine control, който регулира омазняването на кожата; Remodelling - ремоделиращ серум, забавящ стареенето на кожата; Eye contour serum - серум с ботокс ефект за околоочния контур, който в момента също тествам.

Серумите можете да откриете в Лили, Елитис или да поръчате от сайта на Revuele www.bcare.bg. Цената му е около 6 лв., изключително достъпна.


Серумът представлява шишенце, съдържащо 25 мл течност с пипетка, от която да си отсипвате необходимото количество за нанасяне. За цялото лице са необходими от 3 до 5 капки. Текстурата му е рядка, водниста и почти прозрачна с лек жълт отенък.

Много е важно да знаете, че витамин С се съхранява на тъмно, в тъмна бутилка по възможност и цветът му трябва да е бледожълт! Започне ли да се променя цветът си и да потъмнява, означава, че витаминът се е окислил и вече няма полезни антиоксидантни свойства! Както и при отвзимане на количество серум с пипетата, не трябва да докосвате кожата на лицето или ръцете си с нея, за да не го замърсите!


Защо е добре да използваме серуми с витамин С? 
Основната характеристика на витамин С са неговите антиоксидантни свойства или така наречената борба срещу стареенето на кожата. С възрастта колагена в кожата намалява и това води до появата на фини линии и отпусната кожа. Витамин С стимулира синтеза на колаген в кожата, помага й да запази еластичността си и предотвратява ранното й стареене.

Неговите полезни свойства са:
  • Има силно анти-ейдж действие
  • Спомага и за бистрия и здрав вид на кожата
  • Подобрява тонуса на кожата
  • Бори се с хиперпигментация
  • Ускорява лечението на ранички, отоци и подпухнали очи
  • Намалява тъмните кръгове под очите
  • Лекува сухи участъци по кожата
Първата опаковка от серума изхабих за около 2 месеца, като не съм използвала серума ежедневно. За цялото лице 3 капки бяха достатъчни. Разнася се без усилие и попива много бързо. Нанасях го след тоник (или рехидратиране на кожата с флорална вода) и предимно сутрин, тъй като вече използвах продукт с АНА киселини. АНА и BHA киселините не се обичат с витамин С (взаимно изключват действието си или могат да предизвикат раздразнение на кожата), така че ги редувайте в употребата, но не употребявайте заедно. Не нанасяйте и върху раздразнена или наранена кожа. Задължително след употреба на серума, нанасяйте слънцезащита с висок фактор, тъй като витаминът се окислява, изложен на слънце и може да има обратен ефект.


След нанасяне на серума е желателно да изкачате 15-на минути преди да нанасете друг продукт, за да засилите действието му. След серума слагам вече околоочен крем и дневен крем, както и слънцезащита с фактор 30.

Резултат от действието му започнах да забелязвам след около 2-рата седмица редовна употреба. Тенът на кожата ми се избистри, стана равномерен и кожата ми започна да придобива по-здрав вид. Започнах по-рядко да слагам грим. Червените участъци по лицето намаляха, както и белези и тъмни петна от акне. Повърхността на кожата се поизглади и изглежда подмладена. Все още не виждам ефект върху ситни пигментни петна, но съм се заредила с търпение. Дори близките ми забелязаха, че видът на кожата ми се е подобрил. Това ме накара да закупя и втора опаковка от серума и да продължа с неговата употреба.

Вие използвате ли Витамин С в грижата за кожата си? Под каква форма? Имате ли любим продукт с Витамин С? Приемам предложения за други добри продукти с чудния витамин! :)



Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук или в Инстаграм!


Целувки,

Hris


1 коментар:

  1. Благодаря за ревюто. Ползвала съм няколко бранда до момента серуми с витамин ц на Purito, Revolution Skincare и други. Определено много ефективни продукти са, като любимият ми е на корейската марка - Some By Mi.

    ОтговорИзтриване