неделя, 16 октомври 2016 г.

Първи впечатления: Маски за лице, обогатени с кислород

Днес ще Ви представя първите си впечатления от един интересен продукт за лице, който нашумя през последните няколко месеца. Това са маските са лице, обогатени с кислород, които след нанасяне на лицето се превръщат в пяна. Срещнах всевъзможни клипове за такъв тип продукти и ми стана любопитно как действат. Успях да намеря такива маски на корейската марка PUREDERM. Избрах да опитам тази с праскова и тази с боровинка. Цената им е около 2 лв. Моите закупих от Елитис. Отскоро из аптеките срещам и трети вид – с шоколад, така че скоро и тя ще бъде тествана. ;)

PUREDERM Маски за лице, обогатени с кислород - с праскова (вляво) и с боровинка (вдясно)
Маските се предлагат в стандартна опаковка – две сашета по 3,5 г, достатъчни за две ползвания. И двете маски са почистващо-освежаващи, като ролята на пяната, в която се трансформират е да премахне мъртвите клетки и черните точки, да ексфолира, масажира и почисти в дълбочина кожата. Освен основните си съставки – праскова и боровинка, съдържат и екстракти от папая, зелен чай и бамбук.

Описание на продукта: вляво - маска с праскова
вдясно - маска с боровинка
Първо тествах маската за лице с праскова. Тя е за овлажняване и изсветляване на кожата. Ароматът й е приятен, ненатрапващ. Консистенцията и цветът на маските е един и същ – гъста и леко лепкава текстура. С нанасянето трябва да сте бързи, защото моментално започват да се пенят. При нанасянето не трябва да повтаряте върху участъка, защото пяната се „губи“. При първата проба количеството почти не ми стигна за цялото лице, защото се забавих на един и същи участък, разбутах пяната и унищожих ефекта WOW. При втората маска (с боровинка) бях доста по-експедитивна и пяната се получи добре. Тя е с антиоксидантно действие, но не мога да преценя коя от двете ми допадна повече.

Консистенция и цвят на маските (вляво).
Пенливият ефект веднага след нанасяне (вдясно).
По време на пененето на маската нямаше некомфортни усещания – гъделичкане, сърбеж, щипене и прочие. Производителят не препоръчва да се ползва маската върху пъпки и зачервявания, но при мен нямаше проблем. След като приключи с пененето (около 10-15 минути), маската се разнася по лицето. Измиването е малко неприятно, заради „лигавенето“ на маската, но ефектът е доста добър.

След употребата забелязах избистряне на тена, обещаното ексфолиране (което аз бях абсолютно отписала) и почистване. Не бих казала, че маските са изсушаващи, нито омазняващи. Гримът ми се държеше прилично след използването на маските.

В заключение ще кажа, че продуктите не са за подценяване. Концепцията им е интригуваща, но със сигурност не са нещо, което да ползвате всеки ден. Все пак ако ги опитате, няма да сбъркате.

Вие пробвали ли сте такива маски и на други марки?

Целувки,

Hris

Няма коментари:

Публикуване на коментар