петък, 31 май 2019 г.

REVIEW: Nivea Q10 Power интензивна терапия срещу бръчки


Здравейте, момичета!

С малко закъснение, но с удоволствие искам да ви споделя моите впечатления от ампулата на Nivea - интензивна терапия срещу бръчки с коензим Q10. Ампулата обещава заглаждане на фините линии и дълбоките бръчки само след 10-дневна употреба. Дали при мен имаше такива резултати? Продължавайте да четете статията и ще разберете!


Преди 3-4 месеца Nivea лансираха серия грижа за кожата с така известния Q10 (а аз винаги съм свързвала Q10 с Nivea) - Power Q10, която е с подобрена визия и нова формула. Серията е предназначена за предотвратяване признаците на стареене на кожата и поддържането на нейната хидратация и свеж вид. Основната иновация в новата формула на Power Q10 е 10 пъти по-високата концентрация на креатин в сравнение с предишната формула, който стимулира естественото производство на колаген в кожата.

Новата серия съдържа 2 дневни крема, нощен крем, нощна маска, околоочен крем, лосион за премахване на грим, маска за лице, серум и ампула. От всички продукти ампулата задържа моето внимание, тъй като обещава видим резултат след само 10 дни употреба.

Но първо нека накратко ви разкажа за основните съставки в ампулата - коензим Q10 и креатин.
Коензим Q10 се синтезира естествено в клетките като той има важни функции, отговорни за обновяването и възстановяването на кожата. Неговите антиоксидантни свойства се борят със свободните радикали, освободени в кожата след оскидаривен стрес, причинен от вредните UV лъчи или други външни фактори. Коензим Q10 намалява с напредването на възрастта и това прави кожата податлива на увреждане и образуване на бръчки. Затова е необходимо да доставяме на кожата от полезния коензим.

Креатинът се състои от 3 вида аминокиселини и се произвежда от черния дроб, бъбреците и панкреаса. Той служи за доставяне на енергия до клетките и спомага за тяхната регенерация. Креатинът доставя енергия го клетките и спомага и за производството на колаген, така необходим за поддържането на еластичността на кожата.

Интензивната терапия срещу бръчки в ампулата на Nivea съдържа и двете важни анти-ейдж съставки и обещава след 10 дни изгладени фини линии и бръчки и стегната кожа. Ето и нейния състав:
Aqua, Glycerin, Cocoglycerides, Methylpropanediol, Squalene, Distarch Phosphate, Ubiquinone, Creatine, 1-Methyl-hydrantoin-2-Imide, Sodium Stearoyl Glutamate, Crispus Extract, Sodium Polyacrylate, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Limonene, Parfum.


Ампулата можете да откриете почти навсякъде - дрогерии, супермаркети или аптеки, като цената, на която съм я виждала, варира между 6 и 8 лв. Количеството в ампулата е 6,5 мл, които идеално стигат за 10 дни ползване сутрин и вечер. Ампулата се затваря стабилно с винт и няма как да се разлее. Ароматът й е типичният за Nivea.

Аз изпълних съвестно инструкциите за употреба - нанасям количество колкото грахово зърно сутрин и вечер преди крема за лице, като преди това я разклащам. Формулата е много комфортна, лека, водниста и немазна. Не оставя никакви следи по кожата и усещах кожата си добре хидратирана и подготвена за нанасянето на крем.

Исках да тествам ампулата дали ще успее да изглади или поне намали една мимическа бръчка, която имам на челото. Е, не успя. Знаех, че ще е трудна, но очаквах поне някакъв ефект. При фините линии около устните също не видях кой знае какъв ефект. Като единствен плюс след употребата на ампулата виждам, че кожата е по-стегната и тонизирана. Нивото й на хидратация също е увеличено и има по-свеж вид. Но при борба с бръчките... Не смятам, че количеството коензим Q10 и креатин в ампулата биха въздействали толкова бързо за тяхното изглаждане. Може би в комбинация с други продукти, но не и самостоятелно.

В заключение ще кажа, че ампулата е интересен продукт за тестване. Няма да отрека тонизиращото и хидратиращо действие върху кожата, но не смятам, че употребата единствено на ампулата би ви помогнало да се преборите с бръчките.


А вие използвали ли сте някой продукт от серията на Nivea Q10 Power? Споделете ми коментар тук, във Фейсбук или в Инстаграм!



Целувки,

Hris

Няма коментари:

Публикуване на коментар