Страници

понеделник, 2 септември 2019 г.

Missterra Beauty Box - кутия за натурална козметика


Здравейте, момичета!

Днес искам да ви разкажа малко за една българска бюти кутия, пълна с натурални продукти. Това е кутията Missterra, която за цена от 20 лв. ни носи общо 6 продукта натурална козметика. Три от тях са в реален размер и три са мостри.


Кутията можете да поръчате от сайта на Missterra - www.missterra.bg. Ако върнем малко хронологията назад, можем да видим, че първоначално кутията се е предлагала на цена от 69 лв., която за мен не е оправдана. Предполагам до голяма степен цената е висока и поради изработката на самата кутия, тъй като е доста изпипана и знам колко би струвало да се поръча такъв тип кутия. Както и да е, не смятам, че цена от близо 70 лв. е рентабилна за потребителите на такива бюти кутии и за такова количество продукти в нея и се радвам, че в момента цената й е много по-разумна (имайки предвид, че Good Box е на цена от 23 лв. или Кибрит на 30 лв.). При тази кутия вие предварително знаете какво ще получите, няма елемент на изненада и точно затова реших да поръчам кутията.


Към момента на писането на настоящатата статия, има вече смяна в един от продуктите, с които разполагам аз. Това е лавандуловата вода на Ina Essentials в размер от 100 мл на мястото на шампоан Logona от 75 мл. Според мен много добро решение, тъй като имам лавандуловата им вода и искам да ви кажа, че е страхотна (повече за нея можете да прочетете тук). Така вече получавате 4 пълноразмерни продукта. Браво, Miss Terra!

Wooden Spoon - био серум против косопад
реален размер 30 мл


Този серум за коса на Wooden Spoon бе главната причина, за да поискам да сесдобия с кутията. Той е предназначен да спре косопада и да насърчи растежа на косата. Съдържа органични био масла - рициново, арганово, жожоба и етерично масло от чили. Предлага се в реален размер от 30 мл, а само неговата цена надвишава стойността на кутията.

При прилагане се използва малко количество от серума, който дозирате благодарение на капкомера в шишенцето. Маслото от чили има интензивно стягащо действие, което спира косопада. Аз в момента имам такъв, който дължа на изтощаване на косата през лятото и използвам серума веднъж седмично. За около 4 използвания не съм видяла много силен или мигновен ефект, но повлиява добре върху цялостното състояние на косата и скалпа. Да си призная честно, имах малко по-големи очаквания за него, но ще споделя окончателно мнение след като приключа опаковката.

E-Лек - гел-серум за лице с хиалуронова киселина
реален размер 25 мл


Гелът с хиалуронова киселина беше вторият продукт, който спечели любопитството ми. Той също е в реален размер от 25 мл, а цената, на която го намерих е 15 лв. В състава му са вложени освен хиалуронова киселина, а и розова вода, лавандулова вода, протеин от пшеничен зародиш, кофеин, масла от бергамот, гераниум, иланг-иланг и салвия. Предназначен е да създаде защитна бариера за поддържане на хидробаланса в кожата, да стимулира производството на хиалуронова киселина, да изглади бръчките и да направи кожата здрава, подхранена, хидратирана и еластична.

На мен честно казано гел-серумът ми хареса. Ароматът му е доста натрапчив, заради наличието на толкова масла, но пък ми хареса как хидратира кожата. Ако прекалите с количеството има вероятност серумът да не попие и да изсъхне върху кожата и поради този факт да я опъва. Не е мазен, текстурата му е доста водна, адекватно нанесен попива добре. Слава Богу не ми създава кир ефект. Идеален е за употреба преди крем, но не ми хареса, че е много неикономичен и свършва много бързо. Предлага се и в опаковка и от 40 мл,в която смятам, че е по-добре да се инвестира. Бих го купила отново, заради чистия състав и здравия и хидратиран вид, който придава на кожата.


Dr. Scheller - успокояващ дневен крем с бадем и невен
мостра 10 мл

За пръв път употребявам продукт на немските Dr. Scheller. В кутията ще намерите мостра от успокояващия им дневен крем с невен, био масло от бадем и алое вера. Предназначен е за успокояване на леки възпаления и зачервявания по кожата. Не съдържа парфюм и е подходящ за чувствителна кожа.

Кремът е доста гъстичък и има леко мазна текстура, която малко бавно попива в кожата (поне при мен). Предполагам ще се държи по-добре при суха кожа. Честно казано не видях който знае какъв ефект от неговата употреба за толкова кратък период от време. А и не съм имала зачервяванията или възпаления, по които да отчета някакъв резултат. Радвам се, че не ми създаде и кир ефект. На кожата ми й беше комфортно и беше добре хидратирана. Основно това ми бяха впечатленията от него.

Bio:Vegane Skinfood - измиващ крем за взискателна кожа с био годжи бери
мостра 15 мл

Останах изключително доволна от този измиващ крем на BIO:VEGANE. Той е предназначен за взискателна кожa. Съдържа екстракт от годжи бери и масла от кайсиеви ядки и ший. Консистенцията му е гъста и кремообразна. Не се пени, а нежно отстранява замърсяванията по кожата. При него ви препоръчвам първо да остраните грима и след това да измиете с него лицето, защото не се справя много добре със сваляне на грима. Кожата след това се усеща много мека и обгрижена. Както ви споделих и в Инстаграм за него, усеща се като грижа за кожата, а не като измиващ продукт. Това е и един от най-нежните и леки измиващи продукти, които съм изпробвала. Бих го взела и в реален размер. Много хубав продукт!

Sante Naturkosmetik - био маска за лице
реален размер 2х4 мл


Маската на Sante е в 2 сашета по 4 мл, като на мен ми стигна за 4 използвания. Съдържа био масла от инка инчи и ший, като и редица активни съставки - масла от соя, кокос, жожоба, слънчоглед, екстракти от нар и розмарин и сок от алое. Тази маска е предназначена за интензивна хидратация и има 12-часов депо ефект.

На мен лично много ми допадна. Ухае свежо, но го има и този характерен за био продуктите аромат. Кремообразна е, но не е мазна, въпреки наличието на много масла в състава й. Оставям я да подейства за 15-20 минути, през което време по-голямата част от нея е попила в кожата. След употреба ефектът е много мека, хидратирана и подхранена кожа. Със сигурност ми хареса маската. Ефектът от хидратацията е видим и на следващия ден. При мен, когато кожата ми е дехидтратирана, започват да си личат фини линии около носа и устата и мога да кажа, че тази маска успя да ми хидратира кожата и да елиминира тези линии. Наистина съм доволна от нея.

В момента в кутията на Missterra се предлага друг вид маска на Sante. Тя е с пилинг ефект и съдържа алое вера и масло от семена на чия.

Logona Naturkosmetik - био шампоан за коса с бира и био мед
травъл размер 75 мл


Това е единственият от продуктите, които до момента не съм пробвала, но в банята имам 3 отворени шампоана и мисля, този специално да си го оставя за път. Ще споделя отделно мнение за него в стори в профила ми в Инстаграм (всички мостри и травъл продукти качвам в секция SAMPLES).

Той е предназначен да придаде обем на косата и съдържа био мед и бира, както и копринени протеини. Според производителя е подходящ за слаби и чупливи коси. Ще тествам скоро и ще ви споделя в Инстаграм. За съжаление Logona ми изчезнаха от полезрението от известно време, въпреки че съм пробвала техни продукти и са ми допадали.


В заключение бих казала, че съм доволна от продуктите, които открих в кутията на Missterra. Радвам се, че са намалили цената на кутията, защото в други кутии за натурална козметика на цена близка до нея получавате повече продукти с разликата, че Missterra е ориентирана единствено към продукти натурална козметика. Част от продуктите в моята кутия бяха с кратък срок на годност - края на годината или началото на 2020 година, но се надявам в обновената кутия, те да са с по-дълъг срок на годност. Все пак голяма част изразходих доста бързо, така че това не ме притесни особено. В кутията намерих продукти на нови за мен марки, които са доста познати сред натуралната козметика у нас и ми хареса фактът, че знам какво получавам в нея за цената, която плащам.


Вие опитвали ли сте някои от продуктите в Missterra? Имате ли фаворити от споменатите марки?

Ако желаете да споделите нещо с мен, не се колебайте да ми пишете тук, във Фейсбук или в Инстаграм!


Целувки,

Hris

1 коментар:

  1. Маслото за коса с чили, не действа след първото нанасяне, а поне след 3-4-то ползване. Това е един от любимите ми продукти на марката.

    ОтговорИзтриване